Duurzaamheid

Duurzaamheid

“Een reis van duizend mijl begint met een eerste stap.”

Ontgrijzen en vergroenen

Zelfs in de analytische wereld van IT is niets ooit zwart-wit. Ga met ons mee op onze reis van grijs naar groen terwijl we wat kleur toevoegen aan onze duurzaamheidsmissie.

De toekomst is nu en groen is het nieuwe zwart. En wij zijn er klaar voor.

Wij zijn van mening dat elk bedrijf een eerlijk deel van de duurzaamheidslast moet dragen. Wij geloven dat we niet alleen pioniers moeten zijn voor onze klanten, maar ook voor ons klimaat. En wij geloven ook dat als je geen deel uitmaakt van de oplossing, je wel deel uitmaakt van het probleem.

Dus hier zijn we dan, een klein bedrijf dat werkt aan ons doel om volledig circulair, milieuvriendelijk en emissievrij te worden, zodat we onze planeet beter kunnen achterlaten dan we haar hebben aangetroffen.

Mobiliteit in beweging

Thuiswerken

Sinds de piek van COVID is het thuiswerken (eindelijk) genormaliseerd. Om onze ecologische voetafdruk te beperken en onze overheadkosten te verlagen, bieden we onze medewerkers de balans tussen werk en privé die ze verdienen door hen de mogelijkheid te bieden om vanuit huis te werken.

Op volle toeren met hernieuwbare brandstof

We verminderen niet alleen ons aantal reizen per vliegtuig en auto, maar we tanken onze dieselvoertuigen met HVO, een plantaardige hernieuwbare brandstof met een vrijwel neutrale CO2-uitstoot. En hadden we al gezegd dat we ook proberen om onze voet van het gaspedaal te halen?

„Trees for all“ and all for one

Totdat we het punt van nul-uitstoot bereiken, compenseren we onze transportkilometers door “Trees For All” te steunen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in CO2-compensatie door bosaanplant.

Ons Electricitijdsperk

Vele panelen

Technologie gaathand in hand met elektriciteit. Servers, laptops, routers, hubs, smartphones enzovoort. Dus waarom zouden we niet de grootste natuurlijke hulpbron gebruiken die beschikbaar is? We hebben voldoende zonnepanelen geïnstalleerd om in onze elektriciteitsbehoefte te voorzien, en mogelijk ook in die van de rest van de buurt.

Keuze voor Greenchoice

Extra elektriciteit komt van Greenchoice, een energieleverancier in Nederland die gegarandeerd 100% groen is. Via Greenchoice participeren wij ook in investeringen in windturbines.

Show Me The Money

Groen bankieren

Dit is een fluitje van een cent. Bankiers groen. Een grote shout out naar Triodos Bank, onze bankpartner, die al sinds 1968 duurzaam opereert.

Weg met wegwerpartikelen

Vermindering van afval

Hoewel we niet veel afval produceren, gebruiken we bijvoorbeeld veel batterijen. Daarom proberen we apparaten die op batterijen werken te elimineren en in plaats daarvan meer kabels te installeren. Degenen onder ons die onhandiger zijn dan anderen, moeten misschien wat beter op hun stappen letten. We proberen altijd bewust te printen en hebben ons jaarverbruik zelfs teruggebracht tot één set toner en slechts 500 vel papier.

BYOB

Bring Your Own Bottle. We vragen alle medewerkers om hun eigen herbruikbare watercontainer mee te nemen om te vullen bij de gootsteen. De waterkwaliteit in Nederland is eersteklas. Dus waarom zou je je druk maken over plastic en een afvul- en transportketen?

Koffie, koffie, lekker bakje koffie

Duurzame koffie

Wij zijn de eersten die het toegeven. Er worden veel snacks en koffie gedronken in dit kantoor. Ja, we hebben misschien een cafeïneprobleem, maar aan de andere kant is koffie onze favoriete drug (we kunnen in ons eentje het BNP van Colombia omhoog drijven). Wij houden van onze duurzame koffie.

In de wolken met de cloud

CO2-vriendleijke clouddiensten

Omdat we voortdurend op zoek zijn naar antwoorden op de grootste vragen van het leven, is het moeilijk om onze voetafdruk hier te kwantificeren. We zijn omringd door gegevens, hoewel de meeste van die gegevens zijn gedegradeerd naar cloudopslag. Wij zijn van mening dat de datacenters die we gebruiken net zo milieubewust zijn als we proberen te zijn. We gebruiken ook Ecosia, een zoekmachine die de uitstoot helpt compenseren door de winst te gebruiken om bomen te planten in meer dan 35 landen.

Get Started

Are you ready to take your business to the next level?

We don’t drive EV’s, but we mind our footprint. It’s not about tax deduction, it’s about mentality.  We won’t smudge your supply chain if green is your deal.

Scroll naar boven